Thursday, 2 February 2012

Isabelle, French tutor and chef with Alliance Française de Bristol is giving a favourite French recipe:

Céleri rémoulade is easy to make but it is very tempting, when in France, to go to la charcuterie ( delicatessen) and buy it there, it is usually prepared on the premises by le charcutier and c'est un régal! ( It is delicious).
Here is the recipe:

Céleri rémoulade


Une demi-tête de céleri rave de taille moyenne
100 g de mayonnaise
Le jus d’un citron

Une cuillérée à soupe de moutarde de Dijon

Une cuillérée à soupe d’eau chaude
Sel et poivre du moulin

Râper le céleri à l’aide d’un robot électrique. Choisir une râpe de taille moyenne.
Ajouter le jus de citron au céleri râpé tout de suite afin d’éviter qu’il noircisse.
Dans un saladier, ajouter la mayonnaise, la moutarde et l’eau chaude et bien mélanger afin d’obtenir une sauce onctueuse; y ajouter le céleri, assaisonner et voilà c’est prêt.

Servir seul ou accompagné de noix grillées avec des tranches de pommes acidulées.


You can learn to prepare French dishes with Isa, our French tutor, if you join our French cookery classes starting on 8th February. We are running 3 sessions and, at each session, Isa will be teaching to cook a dish:
Une entrée ( a starter)
Un plat principal ( a main course)
Un dessert ( a desert)
By the end of the 3 French lessons, you'll be able to cook a whole meal. Why don't you give it a try? For more info...

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